کوالالامپور

کوالالامپور

Kuala Lumpur

درباره شهر

شهر کوالالامپور (به مالایی: Kuala Lumpur)، پایتخت مالزی در غرب مرکزی شبه جزیره مالزی قرار دارد و معمولا به اختصار به آن کی‌ال (KL) می‌گویند. این شهر بزرگترین شهر مالزی است و ۲۴۳ کیلومتر مربع مساحت دارد. همچنین در میان شهرهایی که در جنوب شرقی آسیا هستند، سریع‌ترین رشد را از لحاظ جمعیت و توسعه اقتصادی داراست.
در میان شهرهای مالزی، شهر کوالالامپور یکی از شهرهایی است که سالانه پذیرای جمعیت زیادی از توریست‌ها است. اگر قصد دارید به این شهر سفر کنید، می‌توانید از طریق سایت رویا تراول بلیت هواپیما بخرید، هتل رزرو کنید و یا بهطور کلی تور مالزی را خریداری نمایید.

تاریخچه کوالالامپور

پیدایش شهر کوالالامپور به سال 1857 برمی‌گردد، زمانی که گروهی متشکل از 87 معدنچی چینی یک شهرک را در حومه آمپانگ تأسیس کردند. این منطقه علی‌رغم موقعیت جنگلی آلوده به مالاریا، به تدریج بهعنوان مرکز جمع‌آوری قلع شکوفا شد. در سال 1880 کوالالامپور بهعنوان پایتخت، جایگزین کلانگ (کلانگ کنونی) شد و پس از آن با سرعت رشد کرد. «سر فرانک سوئتنهام»، مقیم بریتانیا ساخت راه‌آهن کلانگ کوالالامپور را در این منطقه آغاز کرد که خود نقش مهمی در رشد شهر داشت.

این شهر در جنگ جهانی دوم توسط ژاپنیها (1942-1945) اشغال شد. جمعیت آن در سال‌های پس از جنگ در طی یک شورش چریکی طولانی (1948–1960) به رهبری کمونیست‌ها بهشدت افزایش یافت و تحت یک برنامه اسکان مجدد، روستاهای جدیدی در حومه شهر ایجاد شد.

جمعیت شهر کوالالامپور در اواسط دهه 1960 به نیم میلیون نفر رسید و در اوایل دهه 1980 از یک میلیون نفر گذشت. رشد جمعیت باعث افزایش ازدحام شد. در نتیجه، در اواخر قرن بیست و یکم، بسیاری از دفاتر فدرال به شهر جدید پوتراجایا، در حدود 15 مایلی (25 کیلومتری) جنوب کوالالامپور منتقل شدند. پوتراجایا متعاقباً به مرکز اداری کشور تبدیل شد، درحالیکه کوالالامپور پایتخت باقی ماند.

آب و هوای کوالالامپور

شهر کوالالامپور دارای آب و هوای استوایی است. این شهر در کنار خط استوا قرار دارد، بنابراین نور شدید خورشید و همچنین باران فراوان تعجبآور نیست. رطوبت آنقدر زیاد است که خارج از نمودار است و اگر می‌خواهید چند روز را در کوالالامپور بگذرانید، باید به آن عادت کنید. در کوالالامپور، بیشتر روزها آفتابی هستند، اما اگر بهسمت بالا، مثلاً ارتفاعات کامرون سفر کنید، آب و هوایی خنک‌تر خواهد شد. البته سواحل، همیشه گرم و مرطوب هستند که معمولا برای مسافران خوشایند است.

مردم و فرهنگ کوالالامپور

مردم شهر کوالالامپور بهخاطر برخورد گرم و خوشایند خود با خارجی‌ها مشهور هستند. اگرچه زبان رسمی آن‌ها باهاسا مالزی است، اما اکثر مردم (بهویژه در محیط‌های تجاری) به دلیل گذشته استعماری این کشور، انگلیسی نیز صحبت می‌کنند.

دین غالب مردم کوالالامپور مانند سایر بخش‌های مالزی اسلام است. لازم به ذکر است که غیر از اسلام، بودیسم، مسیحیت، هندوئیسم و ادیان سنتی چینی هم در این شهر یافت می‌شوند.

در این شهر، جشنواره‌های مذهبی و فرهنگی زیادی برقرار می‌شود. همچنین موسیقی و ورزش هم در فرهنگ مردم غالب است و به همین دلیل جشنواره‌های مختلفی در این زمینه‌ها در کوالالامپور برقرار می‌شود.

طیف گسترده‌ای از غذاهای موجود در شهر کوالالامپور نیز یک موهبت است. غذاهای چینی، مالایی و هندی، بهطور گسترده در دسترس هستند و سوپرمارکتهای بینالمللی انواع غذاها را ارائه می‌کنند.

خاطراتی به یاد ماندنی از سفر با رزرو تور مالزی با امکانات ویژه

جاذبه‌های گردشگری کوالالامپور

مهم‌ترین جاذبه‌های فرهنگی شهر کوالالامپور که حتما باید از آن بازدید کنید، شامل موارد زیر است:

1. برج های دوقلوی پتروناس

برج‌های پتروناس که با نام برج‌های دوقلوی KLCC نیز شناخته می‌شوند، بسیار زیبا هستند. نکته جالب درباره آن‌ها این است که مرتفع‌ترین پل دو طبقه جهان، برج‌های پتروناس را در طبقات ۴۱ و ۴۲ به هم متصل می‌کند.
این برج‌ها در سال 1998 ساخته شدند و تا سال 2004 عنوان بلندترین ساختمان‌های جهان را داشتند. طراحی برجهای پتروناس از هنر و فرهنگ اسلامی الهام گرفته شده است. پلان برجها بر اساس الگوهای هندسی سنتی اسلامی است و نمای بیرونی دارای نقوش و طرحهایی از معماری اسلامی است.

2. غارهای باتو

اگر با قطار از مرکز شهر کوالالامپور سفر کنید، تنها 35 دقیقه بعد به غارهای آهکی طبیعی باتو می‌رسید. این سری از غارها و معابد که پر از اساطیر و مظاهر عبادت هندو هستند، مکان زیارتی برای هندوها محسوب می‌شدند.
اعتقاد بر این است که غارهای باتو تقریباً 400 میلیون سال قدمت دارند، یعنی حتی قبل از دایناسورها وجود داشته‌اند. این غارها به لرد موروگان، خدای جنگ هندوها تقدیم شده است.
در ورودی غارهای باتو مجسمه طلایی نمادینی قرار دارد که موروگان را در ارتفاع شگفت‌انگیز 43 متری (140 فوت) به تصویر می‌کشد. این دومین مجسمه بلند یک خدای هندو در جهان است.

3.معبد Thean Hou

معبد Thean Hou یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین معابد چینی جنوب شرقی آسیا است که به الهه دریا مازو تقدیم شده است. از شش طبقه تشکیل شده است و تأثیرات سنتی چینی، بودایی و تائوئیستی را می‌توان در آن دید.
این معبد که توسط جامعه Hainanese مالزی در سال 1989 ساخته شده است، بهعنوان یک مکان عبادت و مرکز فرهنگی، میزبان جشنوارهها و رویدادهای مختلف در طول سال است.

ممکن است در طول بازدید خود مراسم عروسی را مشاهده کنید، زیرا این معبد مکان محبوبی برای عروسی‌های چینی است. زوجها به اینجا میآیند تا ازدواجشان توسط خدایان برکت یابد.

4. خیابان Jalan Alor

Jalan Alor، یکی از شلوغترین خیابان‌های غذا در سراسر جهان است. این خیابان 500 متری (1640 فوتی) شهر کوالالامپور بهدلیل سرو انواع غذاهای محلی و بین‌المللی معروف است و به همین دلیل یک جاذبه فرهنگی محسوب می‌شود.
اکثر غذاخوری‌ها حدود ساعت 5 بعدازظهر شروع به کار می‌کنند. اگر میخواهید از شلوغی دوری کنید، سعی کنید بین ساعت 5 بعد از ظهر تا 7 بعد از ظهر به آنجا بروید.

5. برج KL (منارا کوالالامپور)

منارا کی‌ال که با نام برج کوالالامپور یا برج کی‌ال شناخته می‌شود، یکی از نمادین‌ترین معماری‌های مالزی و شهر کوالالامپور است.
این برج مخابراتی و پخش، با ارتفاع ۴۲۱ متر (۱۳۸۱ فوت)، یکی از بلندترین برج‌های مستقل در سراسر جهان است. اینجا یک مکان محبوب برای دیدن مناظر پانوراما از شهر است، که قابل مقایسه با سایر سکوهای رصد بلند آسمان مانند ساختمان امپایر استیت در نیویورک، توکیو اسکای تری در توکیو و برج CN در تورنتو است.
بهطور کلی، شهر کوالامپور، یک شهر منحصربهفرد است که با بسیاری از شهرهای دیگر که در منطقه استوایی قرار دارند، متفاوت است. با بازدید از این شهر می‌توانید تنوع فرهنگی، غذایی و مذهبی فوق‌العادهای را ببینید.

مشخصات شهر

کشور: مالزی

موقعیت