دوشنبه

Dushanbe

درباره شهر

آشنایی با شهر دوشنبه

در سفر به تاجیکستان، نمی‌ توانید شهر دوشنبه را نادیده بگیرید. در این شهر چیزهای زیادی وجود دارد که بتواند شما را برای چند روز مشغول و سرگرم کند و خاطره جالبی از سفر به تاجیکستان در ذهن شما بسازد. از پارک‌ ها و بازارها گرفته تا آثار باستانی و البته غذاهای لذیذ. جالب است بدانید این شهر با شیراز زیبای ما در تاریخ 27 بهمن 1370 خواهر خوانده شده‌ اند.

شهر دوشنبه کجا واقع شده است

دوشنبه در کوهپایه‌ های پامیر و در غرب تاجیکستان قرار دارد. جایی که دو رود ورزاب و کافرنهان از کنارش می‌ گذرند. موقعیت این شهر، دره‌ ای است که بیش از هزار متر از سطح دریا ارتفاع دارد.

مساحت و جمعیت شهر

دوشنبه بزرگ‌ ترین شهر تاجیکستان 124 کیلومتر مربع مساحت دارد و از نظر تقسیمات کشوری دارای چهار منطقه به نام‌ های ابن سینا، فردوسی، اسماعیل سامانی و شاه منصور است. این شهر در حال حاضر بیش از یک میلیون جمعیت دارد و یکی از متراکم‌ ترین شهرهای تاجکیستان از نظر جمعیتی است.

تاریخچه 

دوشنبه در قدیم شومان نام داشت و قدمت آن به 5 قرن پیش از میلاد می‌ رسد. تا اوایل قرن بیستم، این شهر یک روستا بود که چون بازار هفتگی آن در روزهای دوشنبه برقرار میشد، همین نام روی آن باقی ماند. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال تاجیکستان، شهر دوشنبه به عنوان پایتخت سیاسی این کشور انتخاب گردید و امروز جلوه جالبی از تاریخ و مدرنیته را به نمایش می‌ گذارد. جالب است بدانید در دوران امپراتوری شوروی، دوشنبه را استالین آباد می‌ نامیدند.

زبان رسمی و دین مردم

مردم این شهر فارسی تاجیکی حرف می‌ زنند. شما به راحتی می‌ توانید با مردم شهر گفتگو کنید و احتیاج به مترجم یا نرم افزار آنلاین نخواهید داشت. دین اکثر مردم این شهر هم اسلام و مسیحیت است. در بین مسلمانان، سنی‌ ها تعداد بیشتری نسبت به شیعیان دارند.

آب و هوا

شهر دوشنبه مانند بسیاری از شهرهای تاجیکستان کم باران است و روزهای آفتابی بسیاری در طول سال دارد. با این حال تفاوت دما در روز و شب و تابستان و زمستان در آن واضح است. بهار در دوشنبه، حال و هوای دیگری دارد، هوا در این فصل بسیار مطبوع و دلپذیر است.

رزرو تور تاجیکستان با تضمین بهترین قیمت در رویا تراول !

فرهنگ و آداب و رسوم مردم 

آداب و رسوم مردم شهر در احترام به خانواده و سنت‌ ها خلاصه می‌ شود. تاجیک‌ ها علاقه زیادی به خانواده دارند و حتی در بین مدرن‌ ترین مردم این کشور هنوز رسم است که پس از ازدواج، تنها اتاق خود را تغییر می‌ دهند و همچنان در همان خانه می‌ مانند. این مردم احترام ویژه‌ ای برای نان و غذا قائل هستند، تا جایی که برش نان با هر وسیله‌ ای غیر دست را بی احترامی تلقی می‌ کنند.

غذاخوردن در بین مردم شهر آداب و رسوم خاص خودش را دارد. در بین آن‌ ها این‌ گونه جا افتاده که وعده‌ های غذایی را با خوردن چای و حلوا آغاز کنند. مراسم ازدواج و عروسی نزد تاجیک‌ ها بسیار پررنگ برگزار می‌ شود. به طوری که واقعا هفت شبانه روز جشن و پایکوبی می‌ کنند. 5 روز نخست در خانه عروس، جشن است و از روز ششم وارد خانه داماد می‌ شود.

مردم تاجیکستان جشن نوروز را مانند ما ایرانی‌ ها و البته مفصل‌ تر برگزار می‌ کنند. برای شکرانه محصولات کشاورزی جشنواره جفت براران دارند و تعطیلات گل لاله هم در تقویم آن‌ ها دیده می‌ شود. نکته جالب اینکه در این کشور، بانوان اجازه دوچرخه سواری ندارند.

آیا دوشنبه امن است؟

دوشنبه شهر امن و آرامی است و رفتار مردمان تاجیک با گردشگران به قدری محترمانه و صمیمی است که محال است دلتان نخواهد دوباره به این شهر سفر کنید. با این حال توصیه می‌ شود، گشت و گذارهای خود را به روز موکول کنید و شب‌ ها را در محل اقامت خود بگذرانید.

جاهای معروف دوشنبه

شهر دوشنبه به عنوان پایتخت و مهم‌ترین شهر کشور تاجکیستان گزینه‌ های زیادی برای ارایه به گردشگران دارد. اگر علاقمند به موزه گردی هستید از موزه باستان شناسی و موزه قوم شناسی تاجیکستات دیدن کنید. باغ گیاه شناسی، آبشار گوسگارف، ویکتوری پارک و پارک رودکی می‌ تواند برای علاقمندان به طبیعت و فضای سبز جالب توجه باشد. عاشقان فرهنگ، بازدید از کتابخانه ملی تاجیکستان را فراموش نکنند. برای چند ساعت تفریح در شهر، باغ وحش انتخاب خوبی است.

اگر یکی از مهم‌ ترین دلایل سفر شما به تاجیکستان، تماشای آثار تاریخی و باستانی بوده است، حتما در برنامه سفر خود بازدید از قلعه حصار، یادبود صدرالدین عینی و بنای یادبود اسماعیل سامانی را بگنجانید. نگران نباشید! یادمان نرفته است. خوب می‌ دانیم سفر رفتن بدون خرید، هیچ معنایی ندارد. به بازار شاه منصور بروید و برای خودتان و عزیزانتان سوغاتی بخرید.

بهترین رستوران‌ ها

فکر اینکه تا شهر دوشنبه تاجیکستان بروید، اما به بهترین رستوران‌ های شهر سری نزنید را از سرتان بیرون کنید. طوری برنامه ریزی کنید که حتما یک وعده غذایی را در رستوران‌ های سیم سیم، تفلیس، کوهروس یا بار وستوچنی صرف کنید. این‌ ها بهترین غذاخوری‌ های شهر هستند.

معروف‌ ترین بازارها

دوشنبه پر از مراکز خرید رنگارنگی است که علاقمندان به بازارگردی را اقناع کند. از مرکز خرید صد برگ، اوستو و مخرگون گرفته تا بازار شاه منصور با 80 سال قدمت. بسیاری از مراکز خرید شهر دوشنبه دارای رستوران، فست فود و کافی شاپ هستند تا بتوانید استراحت کنید و دور جدید خرید را با قدرت بیشتری آغاز نمایید!

از شهر دوشنبه چه چیزی بخریم؟

اگر اهل خیاطی و مد باشید، اولین چیزی که در شهر دوشنبه چشم‌ هایتان را دنبال خودش خواهد کشید، پارچه‌ های سوزن دوزی رنگارنگ است. اگر هم حوصله خیاطی ندارید، نگران نباشید. انواع لباس‌ ها، کلاه‌ ها و اکسسوری‌ ها با همین پارچه‌ های سوزن دوزی توسط مردم تاجیک دوخته و آماده شده است تا شما بخرید و به یادگار ببرید.

آیا اهل ساز و موسیقی هستید؟ اگر بله، پیش از سفر، بودجه مشخصی را برای تهیه بهترین سازها کنار بگذارید. اینجا بهترین مکان برای خرید تار، رباب و نی با کیفیت عالی است.

نظرتان درباره ظروف سفالی و سرامیکی چیست؟ از لوازم کاربردی منزل گرفته تا مجسمه‌ ها و تزیینات؛ هنرمندان تاجیک آثار زیبایی با گِل، خلق کرده‌ اند. جواهرات پامیری هم طرفداران زیادی بین توریست‌ ها دارد. راستی! خرید ادویه و دمنوش را فراموش نکنید. کوهپایه‌ های شهر دوشنبه جان می‌ دهد برای محصولات بکر. محصولاتی که هم برای تهیه انواع غذا کاربردی هستند و هم نقش پر رنگی در طب سنتی دارند.

مشخصات شهر

موقعیت